Μέγεθος γραμμάτων

+-=

Αντίθεση

Προεπιλογή
Άσπρο/Μαύρο
Μαύρο/Άσπρο
Μπλε/Κίτρινο

Κλίμακα Γκρι

Γκρι
Επαναφορά

Underline

Υπογράμμιση
Επαναφορά
symi-odyssia
Symi photo gallery Symi Island, GreeceSymi Island, GreeceSymi Island, Greece
Τα διαμερίσματα "Οδύσσεια" είναι ο ιδανικός τόπος τόσο για χαλάρωση όσο και για εξορμήσεις στην πανέμορφη Σύμη.

Για τον επισκέπτη που δεν αρκείται στα διατηρητέα μνημεία και αναζητά κάτι πιο ζωντανό, η Σύμη προσφέρει το Φεστιβάλ της, το οποίο συγκεντρώνει κάθε καλοκαίρι πνευματικό κόσμο απ' όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ζήστε αυτήν τη μοναδική εμπειρία ταξιδεύοντας στην πανέμορφη Σύμη και γίνετε κι εσείς λάτρεις του νησιού!!!

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ

Το ταξίδι στη Σύμη είναι εμπειρία μοναδική. Από τον πρώτο κάτοικο του νησιού στους προ-ομηρικούς χρόνους, το Γλαύκο, που ήταν άριστος ναυπηγός και σφουγγαράς και συνεχίζει στο βασιλιά της Σύμης, το Νηρέα, που στον Τρωικό πόλεμο συμμετέχει στο πλευρό του Αγαμέμνονα, στέλνοντας τρεις νήες, μέχρι την περίφημη «Συμιακά σκάφη», ένα ταχύτατο ιστιοφόρο, που χρησιμοποιείται από το Σουλτάνο για το ταχυδρομείο του.

Το 1912 το νησί, μαζί με τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, περνάει στην κυριαρχία των Ιταλών. Στις 8 Μαΐου 1945 υπογράφεται στο νησί πρωτόκολλο παράδοσης της Δωδεκανήσου στους Συμμάχους και στις 7 Μαρτίου 1948 η Σύμη ενσωματώνεται στην Ελλάδα.
Όταν το τοπίο ξεκαθαρίζει στα μάτια σου αναρωτιέσαι αν αυτό που βλέπεις είναι σκηνικό θεάτρου. Τα σπίτια της Σύμης δαμάζουν το βράχο κα σκαρφαλώνουν πάνω του. Ψηλά, μακριά από τη θάλασσα, χτισμένα εκεί δικαιωματικά, χαρακτηρίζονται ως ένας από τους πιο αξιόλογους και καλά διατηρημένους οικισμούς.
Τα νεοκλασικά σπίτια της Σύμης, διώροφα κι άλλοτε τριώροφα, με τα μεγάλα καλοφτιαγμένα δωμάτια και τις περίτεχνες βοτσαλωτές αυλές, τα έντονα χρώματα τους λουλακί, ώχρα, καρμίνι, δημιουργούν αυτή την ανεπανάληπτη εικόνα που εναρμονίζεται τόσο πολύ με το μοναδικό φυσικό περιβάλλον.

Η Σύμη είναι ένα νησί με μεγάλη θρησκευτική παράδοση. Αποκορύφωση το περίφημο μοναστήρι του ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη, προστάτη του νησιού, χτισμένο στον Πάνορμο κόλπο.
(Οι πληροφορίες που αφορούν το νησί προέρχονται από το Ιστορικό Φωτογραφικό Λεύκωμα του Γιώργου Κιμουλάκη «Σύμη, με τα μάτια της ψυχής», εκδόσεις Ι. Σιδέρης, 1998).

guestbook icon
Μοιραστείτε την εμπειρία σας από τη διαμονή σας στα διαμερίσματα Οδύσσεια.
Δείτε το Βιβλίο Επισκεπτών. σύνδεση στο βιβλίο επισκεπτών
reservation icon
Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες, σχετικά με κράτηση.
 Φόρμα Κρατήσεων σύνδεση στο σελίδα κρατήσεων
accommodation icon


tripadvisor facebook

link to achecker
Valid HTML 4.01 Transitional
logo of site dproject.gr

symi-odyssia symi-odyssia symi-odyssia symi-odyssia symi-odyssia symi-odyssia symi-odyssia